Nieuws

Najaarslessen Chinees 2018

Alles lessen starten woensdag 5 september en vrijdag 7 september 2018. De cursussen vinden plaats in Houten. Volwassenen Woensdagavond 5 september 19.00-20.15 uur beginners 20.15 – 21.30 uur lichtgevorderden Vrijdagmiddag 7 september 13.30-14.45 vergevorderden Kinderen Vrijdagmiddag 16.00 – 17.00 lichtgevorderden Deze lessen duren tot aan de kerstvakantie. Totaal 14 lessen.           […]... lees meer »

Chinese4U op aktiviteitenmarkt Houten 2018

Zaterdag 1 september 2018 vindt in het centrum van Houten de 19e editie van de Aktiviteitenmarkt plaats. U bent van harte welkom om de gecombineerde kraam van Chinees, Spaans en Italiaans te bezoeken. De samenwerking bevalt ons erg goed zodat we ook dit jaar er weer voor kiezen om samen te werken. Wilt u meer […]... lees meer »

Chinees leren? Chinees als officieel eindexamenvak in Nederland

27 maart 2018 Chinees is dit jaar voor het eerst in Nederland een officieel eindexamenvak. Vijftien middelbare scholen in het hele land bieden vanaf dit jaar het schoolexamen Chinees aan. Zo’n 170 vwo leerlingen ronden dit jaar het vak Chinees nog voor het centraal eindexamen in mei af. Net als voor andere talen moeten ze […]... lees meer »

Start voorjaarslessen Chinees maart 2018

Altijd al interesse gehad in de Chinese taal en cultuur? Voor vakantie, studie of stage? Uit zakelijke overwegingen? Binnenkort op reis naar een Chineestalig land of bent u al geweest en wilt u nog nagenieten van de Chinese taal en cultuur? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de achtergrond van de Chinese taal en Chinese […]... lees meer »

Start najaarscursus Chinees voor volwassenen en kinderen.

Altijd al nieuwsgierig naar die fascinerende Chinese karakters en Chinese taal en – cultuur? Grijp nu uw kans om Chinees te leren! U staat versteld hoe u al in een korte tijd een paar woordjes en zinnetjes Chinees kunt spreken, lezen en schrijven. De lessen worden langzaam opgebouwd. U krijgt basiskennis van de elementaire Chinese […]... lees meer »

Start voorjaarscursus Chinees april 2017

Chinese4U start in april 2017 een nieuwe beginnerscursus Chinees voor kinderen en volwassenen onder leiding van bevoegd docente. Startdatum: Woensdag 5 april 2017 Tijd: woensdagmiddag 15.00-16.00 uur (kinderen) woensdagavond 19.00-20.15 uur (volwassenen) Plaats: Houten Deze cursus bestaat uit 12 lessen en duurt tot aan de zomervakantie. Geen voorkennis nodig. U kunt éénmalig een cursus volgen […]... lees meer »

Chinese4U verzorgt workshops Chinees op De Speeldag

Chinese4U verzorgt in samenwerking met Ni Hao Kids een aantal workshops Chinees op De Speeldag in Amersfoort. De workshops starten om 11:00 uur, 13:00 uur en 14:00 uur. Iedere workshop duurt 30 minuten. De Speeldag is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. De workshops Chinees vinden plaats op 19 november 2016. Locatie: KBS De Malelande, […]... lees meer »

Chinees leren bij Chinese4U - start najaarscursussen

Wilt u altijd nog een keer naar China reizen? Of heeft u altijd iets willen weten van de Chinese taal en cultuur?  Grijp nu uw kans om Chinees te leren! Chinese4U start in september nieuwe cursussen Chinese taal en cultuur in Houten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese taal en cultuur. Voor beginners […]... lees meer »

Start voorjaarscursus Chinees april 2016

Chinese4U start in april 2016 een nieuwe beginnerscursus Chinees. Startdatum: Woensdag 6 april 2016 Tijd: woensdagavond 20.00-21.30 uur Deze cursus bestaat uit 12 lessen en duurt tot aan de zomervakantie. Geen voorkennis nodig. U kunt éénmalig een cursus volgen maar u kunt na deze cursus ook doorlopend vervolgcursussen volgen omdat het niveau steeds verder wordt […]... lees meer »

Chinese4U op aktiviteitenmarkt Houten 2015

Op zaterdag 5 september 2015 vindt in het centrum van Houten weer de jaarlijkse aktiviteitenmarkt plaats.  Ook Chinese4U is daar aanwezig om meer te vertellen over de trainingen Chinese taal en Cultuur. Wil je een compleet andere buitenlandse taal leren? Nieuwsgierig naar een boeiende en fascinerende taal en cultuur? Wil je Chinees leren? Kom dan langs bij Chinese4U op de aktiviteitenmarkt! Tussen […]... lees meer »

Start voorjaarscursus Chinees

Inschrijving voorjaarscursus Chinees nu geopend! Chinese4U start 15 april 2015 weer een cursus Chinese taal en cultuur. Alle niveaus. Geen voorkennis nodig. Totaal 11 lessen. Volwassenen  Woensdagavond                                            19.30-21.00 uur Donderdagavond         […]... lees meer »

Taal-en cultuurtraining Chinees voor bedrijven

Voor bedrijven is het een groot voordeel als zij beter bekend zijn met de Chinese taal en cultuur. Chinezen kennen andere omgangsvormen en hebben een andere kijk op zaken doen dan Nederlanders. De taal- en cultuurtrainingen zijn afgestemd op de behoefte van de medewerkers binnen uw organisatie die op operationeel niveau contact hebben met Chinese […]... lees meer »

Chinese lessen voor Wijkse basisscholieren

De Chinese taal is de eerste wereldtaal. Verreweg de meeste mensen op aarde spreken deze taal en China behoort tot één van de grootste wereldeconomieën. Daarnaast is China een belangrijke handelspartner van Nederland. Steeds meer bedrijven gaan richting China. Naast de Engelse taal is Chinees dus heel belangrijk. Toch wordt hier vaak niet voor gekozen door […]... lees meer »

Meer kinderen leren Chinees - ook op basisscholen. Korte reportage Jeugdjournaal

In de reportage van het Jeugdjournaal krijgt een groep basisschoolleerlingen Chinese les van sinologe en docente Poppy Soen. Op steeds meer middelbare scholen kun je Chinees leren. Nu kan het al op 35 scholen maar dat zijn er in 2015 waarschijnlijk twee keer zoveel. Vanaf 2015 wordt Chinees zelfs een officieel schoolexamenvak. Ook steeds meer basisscholen […]... lees meer »

Chinees een erkend examenvak

Chinees wordt een eindexamenvak. Middelbare scholieren op het vwo kunnen vanaf 2015 examen doen in het vak Chinees. Zij kunnen het vak als tweede of derde vreemde taal kiezen naast het Engels, dus in plaats van Frans of Duits. Dat geldt alleen voor middelbare scholen die de taal ook aanbieden. Dit heeft staatssecretaris Sander Dekker […]... lees meer »

Chinese4U in gesprek met Radio M Utrecht

Het Radio M Utrecht lunchprogramma Aan Tafel! interviewt op donderdag 20 september Poppy Soen van Chinese4U over de Chinese taal. Poppy is sinologe en docente Mandarijnchinees. Zij geeft verslaggever Kees Hogendijk uitleg en een proefles van ongeveer een half uur. Het resultaat van het interview is vrijdag 21 september tussen 12.10 en 12.45 uur te […]... lees meer »

Chinese taal en cultuur in Houten

Naast een breed aanbod in kunst en cultuur is er tegenwoordig ook een breed aanbod aan verschillende taalcursussen. Behalve Italiaans, Frans, Spaans en Portugees  kun je nu ook Chinees leren. Houtenaren hoeven dus niet meer naar Utrecht om Chinees te leren. Dat kan ook bij Poppy Soen van Chinese4U. Vorig jaar is Poppy Soen haar eigen bedrijf […]... lees meer »

Interesse Houtenaar voor China groeit

Toenemend aanbod China activiteiten “Je ziet dat niet alleen aan het grote aanbod van reisbestemmingen naar China”, aldus Poppy Soen, docente Chinese taal en cultuur en inwoner van Houten. “Je vindt die belangstelling ook terug in een toenemend aantal China tentoonstellingen en documentaires op radio en tv. Zo kan je nu in het Drents Museum […]... lees meer »

Chinese les op Heilige Familieschool

Iedere week krijgt een klein groepje kinderen na schooltijd Chinese les van sinologe Poppy Soen van Chinese4U bij de Heilige Familieschool in Houten. Extra taal leren Een ouder vertelt: ” Een aantal ouders wilden hun kinderen een extra taal laten leren. En Engels als extra vak krijgen de kinderen pas in groep 7. Wij vinden dat […]... lees meer »

Ni hao! Chinees voor kinderen en volwassenen van start op 26 en 27 oktober

Zo, de klas is compleet. Woensdagmiddag 26 oktober: alle kinderen die zich voor Chinese les hebben aangemeld zijn er. Ik heet de kinderen welkom en deel de lesboeken uit. Tonen, woordjes en Chinese karakters Afwachtend luisteren zij naar mijn introductie en uitleg over het Chinees en volgen de instructies op: tonen nazeggen, woordjes en grammatica […]... lees meer »

Poppy Soen geeft Chinees in Zeist

Begin september startte sinologe Poppy Soen van Chinese4U met een cursus Chinees voor beginners in wijksteunpunt Brinkhove in Zeist. Acht cursisten volgen de cursus Chinese taal en cultuur om verschillende redenen. Een greep: de een heeft een zoon die in China studeert, een ander heeft 50 jaar geleden een aantal jaren in Singapore gewoond en […]... lees meer »

Chinese4U op aktiviteitenmarkt Houten

Op zaterdag 3 september 2011 vindt in het centrum van Houten weer de jaarlijkse aktiviteitenmarkt plaats.  Ook Chinese4U is daar aanwezig om meer te vertellen over de cursussen Chinese taal en Cultuur. Wil je een compleet andere buitenlandse taal leren? Nieuwsgierig naar een boeiende en fascinerende taal en cultuur? Wil je Chinees leren? Kom dan langs bij Chinese4U op de aktiviteitenmarkt! Chinese 4 […]... lees meer »

Leonardoschool Woerden biedt Chinees aan

Maandagmiddag 15 augustus 2011. Docente Poppy Soen van Chinese4U uit Houten heet de leerlingen van twee Leonardogroepen (groep 4/5/6 en groep 7/8) van Obs Andersenschool welkom voor hun eerste Chinese les. Naast Chinees spreken en Chinese karakters schrijven leren zij ook iets over de Chinese cultuur en geschiedenis en de opbouw van Chinese karakters. Vanaf […]... lees meer »

Start cursus Chinees adoptiekinderen en -ouders

Woensdagmiddag 18 mei start een cursus Chinese taal en cultuur voor adoptiekinderen en (aspirant) adoptieouders in Houten. De cursus speelt in op de behoefte van de kinderen om meer te weten te komen over hun geboorteland China en Taiwan en de taal die daar wordt gesproken. Voor de ouders is het een goede manier om zich te […]... lees meer »

Leerlingen Plusklas Houten leren Chinees

Onder leiding van docente Poppy Soen zeggen leerlingen van de Plusklas Houten ijverig de Chinese tonen, woorden en klanken na. Het Chinees is namelijk een toon- en klanktaal. Een andere toon in het Chinees geeft een andere betekenis aan een Chinees woord. Daardoor kan het verschil in toon en klank, verschil in betekenis tot gevolg […]... lees meer »

Ik ga naar China en neem mee

“Ik had niet de illusie dat ik na een paar lessen vloeiend Chinees zou spreken”, zegt Fred Schols. Interesse in China, Chinese woorden en klanken oppikken voor zijn vakantie naar China, dat was Fred’s motivatie om een paar lessen Chinese taal en cultuur te volgen bij Chinese4U. In april 2011 volgde hij een aantal lessen […]... lees meer »

Chinees leren in Houten

Toenemende belangstelling Door de globalisering en de groei van de Chinese economie neemt onder volwassenen en kinderen de belangstelling voor de Chinese taal, kunst en cultuur toe. De Chinese taal, kunst en cultuur is wereldwijd meer en meer zichtbaar. Veel mensen willen kennis maken met de Chinese taal en cultuur, en dit zal in de […]... lees meer »