Over mij

CollageChinese4U is opgericht door Poppy Soen. Ik ben afgestudeerd sinoloog   en eerstegraads bevoegd docent Chinees (Sinologie- opleiding en ICLON, Universiteit Leiden).

Geboren in Indonesië en met Nederlands als moedertaal opgegroeid in Nederland werk ik sinds 2011 als zelfstandig docent Chinese taal en cultuur in Houten en omgeving. Ik ben geen docente die als hobby taalonderwijs geeft. Als fulltime vakdocente Chinese taal en cultuur geef ik les op verschillende scholen in het basis-, voortgezet- (waaronder Chinees als vwo-eindexamenvak) en volwassenenonderwijs en bedrijven.

Na een aantal jaren in kwaliteitsmanagement en Public Relations/communicatie te hebben gewerkt startte ik in 2011 als sinoloog mijn eigen onderneming als zelfstandig docent Chinese taal en cultuur.

Ik ben als eerstegraads bevoegd docent opgenomen in het beroepsregister voor leraren (Registerleraar.nl).

Een leraarregister bevoegd docent beschikt over bevoegdheid, bekwaamheid en professionaliteit om verantwoord onderwijs te geven aan leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs én blijft altijd werken aan zijn/haar professionele ontwikkeling. Daarnaast ben ik lid van de Beroepsvereniging van talendocenten (Vereniging Levende Talen) en bestuurslid bij het sectiebestuur Chinees van Levende Talen.

Door mijn studie Sinologie, werkervaring in communicatie en Public Relations en mijn Indonesisch-Chinese komaf met elkaar te verbinden wil ik een brug slaan tussen de westerse wereld en het Verre Oosten.

U kunt bij mij zowel in groepsverband als individueel lessen volgen. Ik hoop van harte dat u zich aanmeldt voor een cursus of training om Chinees te leren. Tot ziens bij Chinese4U!