Over mij

CollageChinese4U is opgericht door Poppy Soen. Ik ben afgestudeerd sinologe  (Sinologie-opleiding Universiteit Leiden/drs.) en geregistreerd eerstegraads bevoegd docent Chinees (MA).

Geboren in Indonesië en met Nederlands als moedertaal opgegroeid in Nederland werk ik als zelfstandig docent Chinese taal en cultuur in Houten en omgeving.

Ik ben begonnen in kwaliteitsmanagement en Public Relations/communicatie. In 2011 startte ik als sinoloog mijn eigen onderneming als docent Chinese taal en cultuur.  Inmiddels werk ik als zelfstandig docent Chinese taal en cultuur op verschillende scholen in het basis-, voortgezet- en volwassenenonderwijs en in bedrijven.

Naast mijn werk als docent behaalde ik mijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid docent Chinese taal en cultuur (ICLON universitaire lerarenopleiding Chinees als tweede Masterstudie, Universiteit Leiden). Ik ben als eerstegraads bevoegd docent opgenomen in het beroepsregister voor leraren (Registerleraar.nl).

Een leraarregister bevoegd docent beschikt over bevoegdheid, bekwaamheid en professionaliteit om verantwoord onderwijs te geven aan leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs én blijft altijd werken aan zijn/haar professionele ontwikkeling. Daarnaast ben ik lid van de Beroepsvereniging van talendocenten (Vereniging Levende Talen).

Door mijn studie Sinologie, werkervaring in communicatie en Public Relations en mijn Indonesisch-Chinese achtergrond (mijn voorouders kwamen uit China) met elkaar te verbinden wil ik een brug slaan tussen de westerse wereld en het Verre Oosten.

Ik hoop van harte dat u zich aanmeldt voor een cursus of training om Chinees te leren. Tot ziens bij Chinese4U!