Referenties

Poppy Soen (2e van links) met cursisten Brinkhove Zeist “Na een inleiding over het Chinese land, geografisch en historisch; over de Chinese uitvindingen die overal op de wereld bekendheid hebben gekregen en over de belangrijkste feestdagen heeft Poppy Soen de merendeels oudere leerlingen bekend gemaakt met de beginselen van de Chinese taal en cultuur. Zij werden met veel geduld door de eerste hoofdstukken van het lesboek geleid. De cursisten roemden haar om haar duidelijke uitspraak. Er werd veel geoefend met de leerstof zodat na twaalf weken iedereen elkaar kon begroeten, naar elkaars welzijn vragen, naar familie kon informeren en eten en drinken kon bestellen. De cursus werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in een Chinees restaurant.

De meesten waren zo enthousiast over wat zij geleerd hadden dat zij òf door wilden gaan met de cursus òf op een andere wijze zich in een onderdeel van de Chinese cultuur wilden verdiepen, met name de Chinese filosofie. Hiervoor zocht Poppy contact met een daarin gespecialiseerde docent, tot groot genoegen van haar dankbare leerlingen.”

E. Brommer
Eén van de cursisten Chinees, Brinkhove Zeist

2014-09, 10 (00254) China; Beijing, Zomerpaleis, The Great Stage, opera-actrice 2

“Ik heb al 2,5 jaar les bij Chinese4U, van Poppy Soen. Chinees vind ik een moeilijke taal: zowel het schrijven en herkennen van karakters als het luisteren en het uitspreken van de woorden in 4 tonen. Soms denk ik dat ik het nooit leer. Toch is het leuk om te doen. Het is zo gevarieerd. Poppy zoekt naar een goed leerboek, we krijgen huiswerkopdrachten, ze vertelt af en toe iets over Chinese gewoonten en gebruiken of over de Chinese cultuur. Ze laat ons regelmatig een filmpje of muziek uit China zien. Soms gaan we naar een voorstelling of Chinese eet- of drinkgelegenheid. Het is een hele leuke hobby geworden.”

M. Berendsen

Ik was van plan om met vakantie naar China te gaan. Om mij een beetje verstaanbaar te maken heb ik de beginnerscursus bij Chinese4U gedaan. En het werkt! Na vier weken in China te zijn geweest viel het mij op hoe snel je contact maakt wanneer je een paar woorden Chinees kent. Ik kon een simpel gesprek voeren. Chinezen waarderen de moeite die je hebt genomen om je te verdiepen in de Chinese taal en cultuur. De cursus is zeker een goede start om Chinezen en de Chinese cultuur een beetje te begrijpen. Er gaat een wereld voor je open!”

W. Robben

IMG_1764

“Afgelopen zomer ben ik weer naar China geweest. Nu met mijn familie. Ik heb daar veel aan Poppy’s lessen gehad. Van ons reisgroepje werd ik namelijk steeds naar voren geduwd om iets aan de inwoners duidelijk te maken. Spannend maar ook heel leuk om te doen.
Met het beetje kennis van het Chinees dat ik geleerd had kwam ik tot een mooi gesprek met de eigenaresse van een kraampje. Het is echt leuk om met de Chinese lokale bevolking in contact te komen en een beetje Chinees te kunnen praten. Ik werd zowaar begrepen.”

I. Witsenboer