Ik ga naar China en neem mee

“Ik had niet de illusie dat ik na een paar lessen vloeiend Chinees zou spreken”, zegt Fred Schols. Interesse in China, Chinese woorden en klanken oppikken voor zijn vakantie naar China, dat was Fred’s motivatie om een paar lessen Chinese taal en cultuur te volgen bij Chinese4U. In april 2011 volgde hij een aantal lessen om zich voor te bereiden op zijn vakantie naar China.

Tellen van 1 tot 100
In de cursus hebben de cursisten geleerd zichzelf voor te stellen, leren tellen in het Chinees van 1 tot 100, wat zij willen drinken, welke drankjes te bestellen en hoeveel, bijvoorbeeld koffie, thee, cola, sinaasappelsap, water, bier. Kortom, een aantal praktische zinnen voor een toerist naar China. En natuurlijk karakters leren schrijven en uit te spreken. Ook dat is een wezenlijk onderdeel van Chinees leren. Zoals iedereen die begint met Chinees hebben ook deze cursisten moeite met het uitspreken van de verschillende tonen en uitspraak. Daarnaast is de Chinese taal onlosmakelijk verbonden met de cultuur van China. Daarom wordt in de les ook aandacht besteed aan de cultuur en bepaalde gebruiken van China.

Fred Schols en Rian Ravesteijn

Ik kom uit Nederland
“Wanneer ik naar de Chinese uitspraak op de CD bij het lesboek luister, dan klinkt het allemaal zo makkelijk en logisch. Totdat ik het zelf moet doen. Dat valt niet mee.” aldus Fred. En aan het eind van de laatste les zegt hij: “In ieder geval kan ik zeggen dat ik Nederlander ben en geen Amerikaan. Wo shi Helanren, bu shi Meiguoren.” “Ik ben er onbevangen ingestapt en vond het heel leuk om te doen. Eigenlijk was de cursus te kort. Ik had mij tot nu toe niet gerealiseerd dat het leren van een buitenlandse taal zo leuk kon zijn”, zegt een andere cursist.En dan nu op naar China. Yilupingan. Goede reis!
 
Voor meer informatie over cursussen Chinese taal en cultuur kunt u contact opnemen via info@chinese4u.nl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.