Ni hao! Chinees voor kinderen en volwassenen van start op 26 en 27 oktober

Zo, de klas is compleet. Woensdagmiddag 26 oktober: alle kinderen die zich voor Chinese les hebben aangemeld zijn er. Ik heet de kinderen welkom en deel de lesboeken uit.

Tonen, woordjes en Chinese karakters
Afwachtend luisteren zij naar mijn introductie en uitleg over het Chinees en volgen de instructies op: tonen nazeggen, woordjes en grammatica leren. En natuurlijk karakters leren schrijven. Wij beginnen bij les 1 van het lesboek en bouwen de Chinese woorden op tot een zin. Halverwege de les lukt het de kinderen al om elkaar in het Chinees te begroeten. Dat gaat vlot! Ni hao…… Ni hao ma?….. Wo hao…..Wo hen hao.
Het laatste halfuur leren de kinderen Chinese karakters schrijven – eerst met pen dan met penseel en inkt. Aandachtig zetten zij de penseelstreken op papier. Poeh, de tijd gaat snel. We zijn alweer aan het eind van de les. Buiten wachten de ouders hen op. Tot volgende week.

Chinese les voor volwassenen
Eén van de ouders zie ik in ieder geval bij de beginnersles Chinees voor volwassenen. Kunnen ouder en kind straks thuis mooi samen Chinees oefenen!

P1010289 P1010291

Poppy Soen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.