Leonardoschool Woerden biedt Chinees aan

Maandagmiddag 15 augustus 2011. Docente Poppy Soen van Chinese4U uit Houten heet de leerlingen van twee Leonardogroepen (groep 4/5/6 en groep 7/8) van Obs Andersenschool welkom voor hun eerste Chinese les. Naast Chinees spreken en Chinese karakters schrijven leren zij ook iets over de Chinese cultuur en geschiedenis en de opbouw van Chinese karakters. Vanaf 15 augustus krijgen de leerlingen dit schooljaar per groep 1x per week 1 uur Chinese les.

gebouw Andersenschool P1010394

Maandagmiddag 15.00 uur. De Chinese les is afgelopen. “Hartstikke leuk”, vonden alle leerlingen deze eerste les. En enthousiast rent een leerling zijn ouder tegemoet op het schoolplein met de uitroep “Ik heb vandaag Chinese les gehad.” 

Proefles Chinees
Na een proefles Chinees aan groep 7/8 waren de leerlingen zo enthousiast dat zij na de zomervakantie wel door wilden gaan met de Chinese lessen. De Leonardo afdeling van Obs Andersenschool in Woerden biedt dan ook het schooljaar 2011/2012 Chinees als schoolvak aan aan twee groepen. In de proefles hadden de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de Chinese taal, cultuur en geschiedenis, met de Chinese karakters en wat zij gaan leren.
 

kalligrafie in Leonardogroep1 P1010275

Leonardoschool
Een Leonardoschool is een basisschool waar gewoon onderwijs gegeven wordt, maar waar het ook mogelijk is voor hoogbegaafde leerlingen om les te krijgen op hun eigen niveau. De hoogbegaafden zitten in een aparte groep/klas maar horen verder gewoon bij de reguliere school. De lessen die zij krijgen zijn wel anders omdat ze sneller door de gewone lesstof van een school heen gaan. Daarnaast krijgen deze leerlingen vooral verbredend en verdiepend onderwijs, onder andere door schaak-, muzieklessen en lessen Chinees en Spaans.

Basisscholen die een (of twee) Leonardogroepen hebben worden vaak Leonardoscholen genoemd, maar op een Leonardoschool is er geen sprake van les aan uitsluitend hoogbegaafden en de deelnemende school behoudt verder ook gewoon de eigen schoolnaam. Er zijn in Nederland al verschillende basisscholen waar Leonardo onderwijs aan hoogbegaafden gegeven wordt.

 

Comments are closed.