Chinese taal en cultuur in Houten

Naast een breed aanbod in kunst en cultuur is er tegenwoordig ook een breed aanbod aan verschillende taalcursussen. Behalve Italiaans, Frans, Spaans en Portugees  kun je nu ook Chinees leren. Houtenaren hoeven dus niet meer naar Utrecht om Chinees te leren. Dat kan ook bij Poppy Soen van Chinese4U.

Vorig jaar is Poppy Soen haar eigen bedrijf begonnen, Chinese4U.  Zij geeft Chinese taal en cultuurlessen aan volwassenen en kinderen uit Houten en omgeving.  Poppy heeft Sinologie (Talen en Culturen van China) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en aan de National Taiwan University in Taipei (Taiwan).

Niet alleen Chinees spreken
De cursisten leren in haar lessen niet alleen Chinees spreken,  schrijven en lezen maar leren ook iets over de Chinese cultuur. De interesse van cursisten voor China is heel verschillend: sommige mensen willen bijvoorbeeld een reis door China maken en willen de basis van de Chinese taal leren om te kunnen communiceren. Anderen willen zich dieper onderdompelen in de Chinese taal en cultuur. En andere mensen vinden het gewoon leuk een nieuwe vreemde taal te leren.
Een interview met Poppy en een aantal cursisten is te zien op de website van Omroep Houten, kies ‘Ondernemen’, Chinese4U in Houten.
Heb je belangstelling voor China of de Chinese taal en cultuur? In september 2012 starten weer nieuwe cursussen. Aanmelden kan via infochinese4u[at]gmail.com.

Door Michelle Melara, Omroep Houten, mei 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.